BOZ İÇ ANTEP FISTIĞI

KOD: 013

Temmuz ayının sonlarında ve Ağustos ayının 15’ine kadar hasat edilen fıstıkların kabuğundan ayrıştırılıp, seçilmesiyle elde edilen üründür. Kendine has aroması ve koyu yeşil rengiyle baklava ve dondurma sektörünün vazgeçilmezidir.

Son zamanlarda çikolata firmaları da bazı ürünlerinde boz iç kullanmaktadır.

FİLE BOZ İÇ ANTEP FISTIĞI

KOD: 014

Şekerli ürünlerin süslemesinde kullanılır. Boz fıstık 0,70 mm ile 1,40 mm aralığında rendelenir.

Cezerye, lokum, helva, pasta, dondurma gibi ürünlerin üzerine dökülerek, ürünün görselliğini ve lezzetini arttırır.

PİRİNÇ BOZ İÇ ANTEP FISTIĞI

KOD: 015

Boz fıstığın defalarca kesilmesiyle üretilir. 1 mm ile 7 mm aralığında; %5 elek toleransı ile müşterinin istediği kalibrede ve nemde üretilmektedir.

Çikolata sektöründe, helva sektöründe ve dondurma sektöründe kullanılır. Meverdi İç’e göre daha koyu yeşildir ve görsellik gerektiren ürünlerde yeşilliğinden dolayı tercih edilir.

TOZ BOZ İÇ ANTEP FISTIĞI

KOD: 016

Boz İç Antep Fıstığının defalarca kesilmesiyle elde edilen bir üründür.

Çikolata sektöründe, helva sektöründe, pastacılık sektöründe ve dondurma sektöründe süsleme veya fıstıklı krema yapımında kullanılır.