MEVERDİ İÇ ANTEP FISTIĞI

KOD: 010

Ağustos ayının 15’i ile 30’u arasında hasat edilen fıstıkların, sert kabuğundan ayrıştırılması ile üretilen bir üründür. Fıstıklar iri tanelidir, içleri de %70 oranında yeşildir.

Helva ve dondurma sektöründe kullanılır. Üründeki yağ oranı kırmızı içten daha azdır.

PİRİNÇ MEVERDİ İÇ ANTEP FISTIĞI

KOD: 012

Meverdi fıstığın defalarca kesilmesiyle üretilir. 1 mm ile 7 mm aralığında; %5 elek toleransı ile müşterinin istediği kalibrede ve nemde üretilmektedir.

Çikolata sektöründe, helva sektöründe ve dondurma sektöründe kullanılır. Kırmızı İç’e göre yeşilliği fazladır ve görsellik gerektiren ürünlerde yeşilliğinden dolayı tercih edilir.

FİLE MEVERDİ İÇ ANTEP FISTIĞI

KOD: 011

Şekerli ürünlerin süslemesinde kullanılır. Meverdi Fıstık 0,70 mm ile 1,40 mm aralığında rendelenir.

Cezerye, lokum, helva, pasta gibi ürünlerin ürerine dökülerek, ürünün görselliğini ve lezzetini arttırır.